Chat with us, powered by LiveChatCAYIN

HA-300B MK2

BEDSTE HOVEDTELEFONFORSTÆRKER I VERDEN!!

Cayin har nu endelig lanceret efterfølgeren til deres populære HA-300B, som nu erstattes af deres nye flagskib MK2-udgaven. Selve designet er identisk med den tidligere, men alt andet er nyt.

Ligesom sin forgænger er HA-300MK2 en klasse A Transformer-koblet hovedtelefon og højttaler Single-ended Triode Amplifier (SETA). Den bruger et matchet par 300B Direct Heated Triode, som udgangsrør og et matchet par 6SN7 som driverrør. Rørforstærkningskredsløbet drives i Single-ended, det er derfor, det omtales som SETA, og føres derefter til et par output-transformer til single-ended hovedtelefoner, XLR-4 og 4,4 mm balanceret hovedtelefonudgang og et sæt højttalerterminaler.

Cayin bruger et matchet par Gold Lion Genelex PX300B som udgangsrør til HA-300MK2. Dette er en lydtriode med lav støj, der tilbyder en meget anstændig frekvensudvidelse med en naturlig, fornuftig og realistisk lydsignatur. Dette rør anses for at være et fremragende opgraderingsrør af mange 300B-brugere og er blevet kaldt de bedste “Common Man” 300B-rør.

Læs alt om denne unikke forstærker længere nede på siden, hvor også samtlige nye design og funktioner er listet.

kr.37,999.00

Varenummer (SKU): HA300BMK2DK Kategori:

FRI FRAGT I HELE EU

Cayin – HA-300B MK2

Tekniske Specifikationer

Hovedtelefon udgang

4pin XLR (bal): 2000mW (L); 2400mW (M); 6000mW (H)
4.4mm (bal): 1400mW (L); 2200mW (M); 5400mW (H)
6.35mm (SE): 1200mW (L); 2200mW (M); 5000mW (H)

Hovedtelefon impedans

L: 8~64Ω; M: 65~250Ω; H: 251~600Ω

Hovedtelefonstik

1 x 4pin XLR (balanceret)
1 x 4.4mm jack (balanceret)
1 x 6.35 standard stereo jack (Single-ended)

Højtalerudgang

8W + 8W

Indgange

2 x XLR (balanceret)
2 x RCA (single-ended)

Rør

Udgangsrør: 2 x Genalex PX300B
Driverrør: 2 x Tung-Sol 6SN7GTB
Ensretterrør: 4 x RCA 22DE4

Dimension

Forstærker: 286mm x 368mm x 210mm
Strømforsyning: 150mm x 345mm x 210mm

Vægt

Forstærker: 19 kg
Strømforsyning: 10 kg

Den uimodståelige 300B Direct Heated Triode:

Mange rørentusiaster betragter Directed Heated Triode (DHT) som den hellige gral af vakuumrør til lydanvendelse. DHT refererer til Triode rør, der bruger katoden som glødetråden og vil opvarme katoden direkte under drift. Disse kan betragtes som den minimale tilgang til forstærkning og har en enorm tilhængerskare, især blandt japanske og kinesiske audiofile samfund. Der er en lang liste af vakuumrør, der tilhører denne familie, men til moderne lydapplikationer er de mere almindeligt anvendte DHT 45, 2A3, 300B, 845 og 211, hvor 300B nok er den mest kendte og eftertragtede DHT inden for audiofil fællesskab.

300B tilbyder en attraktiv tonal karakteristik, der er meget tæt på drømmen om audiofil perfektion. Den har en fremtrædende helkropsmellemtone, som er harmonisk rig med uforcerede detaljer, der bringer det bedste frem af akustiske instrumenter, og den holografiske tilstedeværelse, som viser, hvordan sangeren (eller bandet) ser ud til at være lige foran dig. Teknisk set tilbyder 300B meget høj linearitet under forstærkning. Dette er sandsynligvis årsagen til den naturlige præsentation og fremragende detaljerigdom på lavt niveau, der genskaber den tilstedeværelse, der bringer os tættere på musikken.

SETA, a Purist’s One-way Ticket:

Single-ended Triode Amplifier (SETA) er et vakuumrør-baseret design, der bruger et enkelt-triode rør pr. kanal til at producere output uden at opdele det musikalske signals plus/minus dele i hver kanal. I modsætning hertil deler en push/pull-forstærker, som benytter et par (eller flere) rør, plus/minus musiksignalet, så den skal sætte dem sammen igen for at danne den komplette musikalske bølge i hver kanal. ......Den oplevede høje lydkvalitet tilskrives hovedsageligt enkelheden og den minimalistiske tilgang af de involverede kredsløb, samt triode vakuumrør, der typisk bruges. En SET-aficionado beskriver det som "en Zen-enkelhed til at gengive musikkens kompleksitet. Less is more."

Cayin anerkendte skønheden ved SETA og har brugt en masse ressourcer på at udvikle snesevis af SETA'er igennem deres historie. HA-300 og HA-300MK2 anvender den samme 2-trins single-ended forstærkning med 6SN7 som driverrør. Det vil booste indgangssignalet til det passende niveau, så 300B udgangsrøret vil udføre sit andet trins forstærkning i en meget lineær tilstand. Enkelt sagt, så forstærker driverrørene singalspændingen, mens udgangsrørene forstærker strømmen.

Cayin bruger altid 6SN7 som driverrør, når de bruger 300B som outputrør. Chris Marten kaldte denne kombination "legendarisk i audiofile kredse" i sin HA-300 anmeldelse (HiFi+ juli 2018). Til HA-300MK2 implementeringen bruger Cayin et matchet par Tung-Sol 6SN7GTB som driverrør af næsten samme grund som Genalex Gold Lion PX300B. Dette er et superlineært, støjsvagt højtydende, yderst pålideligt og naturligt lydende driverrør til SET-forstærkning.

Komplet overblik af design og nye funktioner:

 • Single-ended Direct-Heated Triode-design, bringer charmen ved rørene frem med naturlig og realistisk musikafspilning.
 • Driverrør: matchet par Tung-Sol 6SN7GTB
 • Udgangsrør: matchet par Genalex PX300B
 • Ensretterrør: 4 stykker NOS RCA 22DE4
 • Understøtter balanceret (XLR) og single-ended (RCA) input, balanceret input vil transformere til single-ended gennem et par input transformer.
 • Outputtet fra 300B vil føres ind i et par specialdesignede, internt fremstillede højkvalitets EI-outputtransformere til højttalere, single-ended (6,35 mm) eller balanceret (4-bens XLR og 4,4 mm) hovedtelefonudgang.
 • Valg af tre impedansmatchede hovedtelefonudgange (L, M og H) for at sikre, at HA-300MK2 kan håndtere et stort udvalg af hovedtelefoner tilfredsstillende.
 • Kraftig hovedtelefonudgang, håndtere krævende hovedtelefoner med rigelig headroom.
 • Skræddersyet silica-gel støddæmpere som anti-chok buffer mellem kritiske rørkomponenter, chassis mainframe og rørsokkel. Fjerner mikrofonisk støj fra 300B DHT effektivt og giver stille og realistisk afspilning fra følsomme hovedtelefoner.
 • Minimer interferens ved at forstærke afskærmning af transformere, effektivt kredsløbslayout og optimeret kredsløbsdesign.
 • 60 sek. startforsinkelseskredsløb for at forbedre kredsløbsbeskyttelsen og minimere popstøj ved opstart.
 • Et sæt højttalerterminaler som alternativ udgang. Kan bruges som en integreret højtalerforstærker med 8 watt pr. kanal ren Klasse A.
 • Den kraftige eksterne strømforsyning giver ren og stabil strøm til forstærkningskredsløbet med minimal interferens.
 • Specialdesignet og internt fremstillet højkvalitets ringkerne-transformator og EI-udgangstransformere.
 • Højspændingsstrømudligning med fire sæt af NOS RCA 22DE4 rør.
 • To-boks design med flertrins rørreguleret strømforsyning, reducerer interferens til signalforstærkning effektivt gennem uafhængigt reguleret strømforsyning til spændingsforstærkningskredsløb. Optimere strømforsyningen til alle kredsløb og forbedre lydydelsen betydeligt.
 • Punkt-til-punkt-styring for at sikre den korteste signalvej og forbedre gennemsigtigheden og forfining af lydydeevnen.
 • Højpræcisions JRC MUSES72320V elektronisk volumenkontrol med 41-trins ALPS balanceret potentiometer for at give lav støj og nøjagtig lydstyrkekontrol.
 • Premium-kvalitet MultiCap-koblingskondensator forbedrer opløsningsevnen og lydbilledet.
 • Afskærmet, forsølvet kabel af høj kvalitet til intern ledningsføring, minimerer interferens under intern transmission.
 • Smukt design og udformet VU meter.
 • Lock On quick-release kobberstik i flykvalitet med forsølvet teflon umbilical-kabel til tilslutning af den kraftige eksterne strømforsyning.
 • Aftageligt vakuumrør afskærmningsbur, som er let at afmontere og installere.

Anmeldelser